Ισορροπημένο γεύμα: πώς να προετοιμάσετε ένα υγιεινό και διαιτητικό πιάτο

Είτε θέλετε να χάσετε βάρος, είτε ότι θέλετε alimentarti στο πόσο υγιεινό και ισορροπημένο, μία από τις βασικές αρχές που πρέπει να θυμάστε είναι η σύνθεση του γεύματος. Τι σημαίνει να τρώτε με ισορροπημένο τρόπο; Και ποια συστατικά πρέπει να περιέχει το γεύμα για να είναι υγιές;

Για να είναι υγιές και ισορροπημένο, κάθε γεύμα πρέπει να έχει το σωστό ποσοστό στοιχείων, όπως λαχανικά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Αν λοιπόν κάνετε έξι δίαιτα και νομίζετε ότι τρώγοντας μόνο σαλάτα θα χάσετε βάρος πιο γρήγορα, έχετε λάθος. Το σώμα σας χρειάζεται πάντα να τρέφεται με ορισμένα θρεπτικά συστατικά, διαφορετικά θα ανησυχεί και ό, τι τρώτε θα μετατραπεί σε λίπος. (Έχω μιλήσει αρκετές φορές για το πώς να χάσω βάρος με το φαγητό, ο μεταβολισμός επιβραδύνθηκε και τα λάθη πιο κοινά που κάνετε κατά τη διάρκεια της διατροφής).

Αλλά σε αυτήν την ανάρτηση δεν μιλάμε για πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε, αλλά για πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Δηλαδή, πώς να αναπτύξετε τα μακροθρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων και τέτοια πλεονεκτήματα οδηγούν στην υγεία σας και φτάνετε στο ιδανικό βάρος σας. Και αφού έχετε διαβάσει, αν θέλετε να χάσετε βάρος, κάντε μια δοκιμή για να πάρετε το μονοπάτι σας για αδυνάτισμα, με κορυφαίο φαγητό, ασκήσεις στο σπίτι και συνταγές.

Ως τέτοια θρεπτικά συστατικά χρειάζεται στο σώμα μας

Το μεγαλύτερο μέρος από εμάς έχει μεγαλώσει με την εικόνα της πυραμίδας. Την θυμάσαι; Ήταν σε όλα τα βιβλία του σχολείου, σε περιοδικά, στις αίθουσες που περίμεναν ιατρική. Για χρόνια έχουμε πει ότι έπρεπε να φάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του: η βάση δημιουργήθηκε από τα δημητριακά, θα μπορούσαμε να φάμε σε μεγάλες ποσότητες. Τότε υπήρχαν τα λαχανικά και τα φρούτα, το γάλα, το κρέας, το ψάρι, τα αυγά. Τέλος, στην κορυφή, ήταν το λίπος και το γλυκό, που καταναλώνονται με μέτρο.

Σήμερα η πυραμίδα τροφίμων χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στην άκρη του είναι ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του πραγματικού σώματος, που χρειάζεται ταυτόχρονα υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Για το λόγο αυτό, η πιο πρόσφατη ιατρική έρευνα οδήγησε στην ανάπτυξη μιας νέας γραφικής παράστασης, η οποία λαμβάνει υπόψη τις διατροφικές ανάγκες του οργανισμού μας και ανταποκρίνεται με πιο ακριβή τρόπο.

Η νέα παράσταση έχει σχεδιαστεί για να μας καθοδηγεί στις επιλογές μας για φαγητό, οπότε είναι πιο εύκολο και άμεσο να συνθέσουμε τα γεύματά μας. Ακόμα και έξω από το σπίτι, για να δείτε αν το πιάτο που παραγγείλετε είναι πλήρες ή ανισορροπημένο. Δεν συμβαίνει ότι μία από τις κύριες δυσκολίες για όσους κάνουν δίαιτα είναι να τρώνε για μεσημεριανό, όταν είμαστε στη δουλειά.

Το πιάτο της υγιεινής διατροφής επεξεργάστηκε από ειδικούς του Χάρβαρντ

Η νέα αναπαράσταση ονομάζεται πιάτο της υγιεινής διατροφής και έχει αναπτυχθεί από ειδικούς της Nutrition της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ Τσαν. Το πιάτο της υγιεινής διατροφής του Χάρβαρντ δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να αποτελείται από όλο το γεύμα μας, έτσι ώστε να είναι ισορροπημένο και υγιές, και παρέχουμε τα κύρια θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των μακροθρεπτικών συστατικών και των μικροθρεπτικών συστατικών. Τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες και αντιπροσωπεύουν την κύρια πηγή ενέργειας μας.

Τα μικροθρεπτικά συστατικά είναι βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία παίζουν κυρίως μια λειτουργία που ρυθμίζει, προστατεύει και τα οποία χρειαζόμαστε σε ελάχιστες ποσότητες. Για να είναι ισορροπημένα, όλα τα γεύματα πρέπει να παρέχουν καθένα από αυτά τα στοιχεία στη σωστή αναλογία. Λοιπόν, εκεί πρέπει να το λάβουμε υπόψη μόνο για το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, αλλά και για το πρωινό και τα σνακ.

Καθώς πρέπει να φτιάξουμε το γεύμα μας για να είμαστε υγιείς και ισορροπημένοι; Συναντούμε τους ειδικούς του Χάρβαρντ, οι οποίοι έχουν αναπτύξει το πιάτο της υγιεινής διατροφής: ένα όραμα εργαλείου που δείχνει το ποσοστό υδατανθράκων, πρωτεϊνών, λιπών και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουν. Είναι μια αναπαράσταση πρακτικής και γρήγορης καθοδήγησης για την προετοιμασία των γευμάτων, ακόμη και έξω από το σπίτι

Πώς πρέπει να αποτελείται το πιάτο

Λαμβάνοντας μια ένδειξη από τους ειδικούς του Χάρβαρντ, πολλοί μελετητές Ιταλοί έχουν ερμηνεύσει εκ νέου το πιάτο της υγιεινής διατροφής, δίνοντας την εκδοχή τους, αλλάζοντας ελαφρώς το όνομα και μερικές λεπτομέρειες. Για να το κάνουμε πιο συμβατό με τη διατροφή μας εμπνευσμένη από τη μεσογειακή διατροφή.

Όποιο και αν είναι το όνομα, εδώ είναι πώς πρέπει να φτιάχνετε στο πιάτο σας για να είναι ολοκληρωμένη και ισορροπημένη και να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Μπορεί να θεωρηθεί επίπεδη σόλα, η οποία σήμερα με το μπολ και τη σαλάτα των κόκκων είναι πολύ ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για την οργάνωση των γευμάτων σας, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου, του δεύτερου και του περιγράμματος, για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο και σνακ .

Σχολιάστε