Υποφέρετε τους πόνους στις αρθρώσεις σας;

Αν είστε ένα από τα εκατομμύρια των ενηλίκων που βασίζεται στη λήψη παυσίπονα, όπως η ασπιρίνη συχνά για να βοηθήσει στη διαχείριση των εν εξελίξει πόνους στις αρθρώσεις ή των οστών, έχετε έρθει στο σωστό μέρος για να μάθετε για ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για τη λήψη αυτών των φαρμάκων. Είτε το αισθάνεστε στη χαμηλή πλάτη, τον ώμο, τα γόνατά σας ή αλλού, μια σειρά από φυσικές θεραπείες έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πόνου των αρθρώσεων— συμπεριλαμβανομένης της δυσκαμψίας, του μειωμένου εύρους κίνησης και της δυσκολίας στο περπάτημα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας

Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι περίπου το ένα τρίτο όλων των ενηλίκων βιώνουν κάποιο είδος πόνου στις αρθρώσεις κάθε μήνα. Ποιες περιοχές του σώματος είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν πόνοι στις αρθρώσεις; Αυτές περιλαμβάνουν οποιεσδήποτε περιοχές που εμπλέκονται σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή που παίρνουν το κύριο βάρος του σωματικού βάρους, όπως η χαμηλή πλάτη, ο λαιμός, τα γόνατα, οι γοφοί, οι ώμοι και οι αστράγαλοι.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σας, μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε τον πόνο στις αρθρώσεις σας ως επί το πλείστον χωρίς θεραπεία ή, από την άλλη πλευρά, να καταφύγετε σε καθημερινά φάρμακα για να αντιμετωπίσετε τον πόνο και τον πόνο. Μερικοί άνθρωποι βιώνουν οξύ πόνο με κάθε κίνηση, κάνοντας κάτι τόσο απλό όσο η μεταφορά παντοπωλείων ένα αποθαρρυντικό έργο, ενώ άλλοι εμφανίζουν μόνο συμπτώματα κάθε τόσο.

Όποια και αν είναι η αιτία του δυσάρεστου πόνου στις αρθρώσεις σας, αξίζει σίγουρα να δώσετε αρκετές φυσικές θεραπείες έναν πυροβολισμό. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό συμπληρωμάτων, αλλαγές διατροφής, ασκήσεις και λουτρά αλατιού για να βοηθήσουν φυσικά να διευκολύνουν το πρήξιμο και τη φλεγμονή.

Κοινές περιοχές του πόνου στις αρθρώσεις

Οι αρθρώσεις είναι οι ιστοί που συνδέουν τα οστά και βοηθούν στην υποστήριξη των κινήσεων σε όλο το σώμα. Ο πόνος στις αρθρώσεις επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα και είναι ένα σύμπτωμα που συνδέεται με δεκάδες διαφορετικές διαταραχές. Ενώ μπορεί μερικές φορές να αισθάνεται ότι ο πόνος στις αρθρώσεις σας προέρχεται από έναν μυ ή τα γύρω οστά, στην πραγματικότητα πιθανότατα προέρχεται από τις φλεγμονώδεις αρθρώσεις και τους περιβάλλοντες μαλακούς ιστούς.

Μυϊκοί πόνοι ή οστικοί πόνοι μπορεί μερικές φορές να εμφανιστούν μαζί με πόνο στις αρθρώσεις, καθιστώντας τα πράγματα χειρότερα. Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορεί να συμβούν ταυτόχρονα εάν μια υποκείμενη κατάσταση υγείας, όπως η οστεοπόρωση ή η αυτοάνοση ασθένεια, προκαλεί τα επώδυνα συμπτώματα.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος έχει οστεοπόρωση — όταν τα οστά γίνονται λιγότερο πυκνά και πιο πιθανό να σπάσουν—η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβάλει σε σοβαρό πόνο στην πλάτη, κακή στάση του σώματος και μειωμένη ικανότητα να περπατάει ή να στέκεται σωστά.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Αρθρίτιδας, ο πόνος στις αρθρώσεις είναι πιθανότερο να αναπτυχθεί σε έναν ή περισσότερους από τους ακόλουθους τομείς: 

 • Ο λαιμός και η κορυφή της πλάτης / σπονδυλικής στήλης. Οι πόνοι του αυχένα συνήθως συνδέονται με κακή στάση του σώματος, όπως η “στάση του κεφαλιού προς τα εμπρός”, τα θέματα που σχετίζονται με τον ύπνο ή το άγχος.
 • Το σαγόνι (όπως με την κατάσταση TMJ)
 • Γόνατο
 • Ισχίο
 • Η χαμηλή πλάτη, η οποία συνήθως σχετίζεται με τον πόνο της ιερολαγόνιας άρθρωσης (SIJ).

Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες για πόνο στις αρθρώσεις, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Γήρας. Καθώς η ηλικία σας αυξάνεται και το κολλαγόνο που δημιουργεί χόνδρο στις αρθρώσεις σας αρχίζει να επιδεινώνεται, οι πόνοι και οι πόνοι είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν.
 • Αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα. Εκείνοι με αρθρίτιδα αναπτύσσουν πόνο λόγω σύνθετων νευροφυσιολογικών διεργασιών που οδηγούν στη δημιουργία φλεγμονής και οδυνηρών αισθήσεων.
 • Υπερβολική χρήση λόγω εκτέλεσης επαναλαμβανόμενων κινήσεων. Για παράδειγμα, οι δρομείς / τριάριθμοι συχνά αισθάνονται πόνο στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια μεγάλων διαδρομών. Άλλα αθλήματα και χόμπι που ασκούν πίεση σε μια συγκεκριμένη άρθρωση ξανά και ξανά μπορούν επίσης να επιδεινώσουν τα συμπτώματα, όπως χορό, ποδηλασία, γιόγκα, γυμναστική, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, κωπηλασία κλπ. Φορώντας τα λάθος παπούτσια ή τα φθαρμένα πάνινα παπούτσια μπορεί να επιδεινώσει τον πόνο στις αρθρώσεις στα πόδια, μερικές φορές που μπορεί να ταξιδέψει μέχρι το σώμα στους γοφούς, τη λεκάνη και την πλάτη
 • Κακή στάση
 • Τραυματισμοί, κρούση ή τραύμα
 • Η αδράνεια ή ο καθιστικός τρόπος ζωής, όπως η συνεδρίαση για πολλές ώρες την ημέρα
 • Μια αυτοάνοση διαταραχή που αυξάνει τη φλεγμονή, όπως η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto ή η ινομυαλγία
 • Μυϊκοί πόνοι ή τραυματισμός που ασκεί πίεση σε μια άρθρωση
 • Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί επίσης να επιδεινωθεί εάν μια άλλη κατάσταση αρχίσει να εξασθενεί τους μυς ή να προκαλεί πόνο στα οστά, όπως θυλακίτιδα, οστεοπόρωση ή κάταγμα
 • Σε σπάνιες περιπτώσεις λόγω λοίμωξης ή ιού ή ασθένειας που προκαλεί “πόνο”, όπως η γρίπη
 • Η έλλειψη ύπνου, η οποία μπορεί να συμβάλει στην κόπωση, τους πόνους και την ακαμψία

Για άμεση ανακούφιση από πόνο στις αρθρώσεις

Τα φάρμακα για τη μείωση του πόνου μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά πρέπει να χρησιμοποιηθούν προσεκτικά και συνήθως ως έσχατη λύση ,καθώς μπορούν να προκαλέσουν παρενέργειες για μερικούς όπως: γαστρεντερική αιμορραγία, δυσπεψία, απώλεια οστικής πυκνότητας, αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και ακόμη και εθισμό.

Εναλλακτικά, τα άλατα Epsom μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια συμπίεση για να εφαρμοστούν απευθείας στο δέρμα. Απλά αραιώστε δύο φλιτζάνια σε ένα γαλόνι νερού και στη συνέχεια απολαύστε την πετσέτα σας για αρκετά λεπτά για να απορροφήσετε τη λύση.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε αιθέρια έλαια στο λουτρό άλατος Epsom σας.το είδος που επιλέγετε θα εξαρτηθεί από το τι προκαλεί τον πόνο σας. Για παράδειγμα, επιλέξτε αιθέριο έλαιο λεβάντας εάν το άγχος επιδεινώνει μια υπάρχουσα κατάσταση που προκαλεί πόνο ή εφαρμόστε έλαιο μέντας εάν η οδυνηρή περιοχή αισθάνεται ζεστή και πρησμένη.

Για άμεση ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις, ξεκουραστείτε την οδυνηρή περιοχή και δοκιμάστε μια προσέγγιση ζεστού και κρύου για τη διαχείριση του πόνου. Εφαρμόστε ένα ζεστό θεραπευτικό πακέτο πηκτής στην πληγείσα περιοχή για είκοσι λεπτά. Αμέσως ακολουθήστε με ένα κρύο πακέτο πάγου για άλλα είκοσι λεπτά. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε τη σοβαρότητα του πάγου, αφήστε το να ξεπαγώσει ενώ εφαρμόζετε θερμότητα.

Ακόμη και ένα πακέτο με ήπια ψύξη θα σας βοηθήσει να φέρετε ανακούφιση σε μια σκληρή περιοχή. Προσπαθήστε να εφαρμόσετε πάγο ή θερμότητα κάθε μέρα είναι δυνατή, στοχεύοντας για τουλάχιστον 15 λεπτά. Κρατήστε την περιοχή ανυψωμένη εάν το πρήξιμο είναι κακό για να μειώσετε την κατακράτηση υγρών.

Σχολιάστε