Αλμυρά τρόφιμαΤι να φάτε για να φαίνεστε νεότεροι;

Τα τρόφιμα που είναι πολύ αλμυρά προάγουν τη διαδικασία της οξείδωσης και μπορούν να συμβάλουν στην εμφάνιση προβλημάτων αγγειακών και κυκλοφορικών. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση νερού και στη συνέχεια κυτταρίτιδα, φέρει ρουλεμάν, εναποθέτει λίπος και αντιαισθητική επιδερμίδα που δεν χρειάζεται να εκτιμηθεί σίγουρα.

Προσπαθήστε να αφαιρέσετε λίγο το αλάτι »και θα παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας θα ξαναγεννηθεί (το ίδιο ισχύει και για τη ζάχαρη). Από τη ρόδινη επιδερμίδα έως τη φωτεινότητα, από τον πιο συμπαγή κόκκο έως τις ατέλειες που θα εξαφανιστούν σαν από τη μαγεία, θα δείτε μια απίστευτη επιδερμική μεταμόρφωση. Ποιος μάλλον δεν μπορεί να το κάνει λιγότερο, επιλέξτε το αλάτι ιωδιούχο που είναι πολύ πιο υγιές και φίλο της νεολαίας.

Εναλλακτικά δοκιμάστε το gomasio, ένα μείγμα τροχού θαλασσινού αλατιού και σουσάμι φρυγανισμένο ψιλοκομμένο (μερικές φορές υπάρχουν επίσης λίγο φύκια) που χρησιμοποιείται από την ιαπωνική κουζίνα για γεύση με τρόπο υγιεινό.

Κόκκινο κρέας στο πλέγμα

Το κόκκινο κρέας στο πλέγμα δεν βρίσκεται στο μενού εκείνων που θέλουν να φαίνονται νέοι για δύο λόγους. Πρώτον, το κολλαγόνο έχει υποστεί βλάβη εάν το κρέας μαγειρευτεί πάρα πολύ, ειδικά εάν η κουζίνα είναι τόσο ανάνυρα και bruciacchiarla λίγο ». Μετά από αυτό γιατί γενικά ακόμη και το κόκκινο κρέας πρέπει να είναι περιορισμένο επειδή το λίπος του είναι ικανό να προκαλέσει την ελεύθερη ρίζα, επιταχύνοντας τη γήρανση του δέρματος.

Η πατάτα πατάτας είναι πλούσια σε οξέα λιπαρά trans ακόρεστα λίπη που παράγουν ιντερλευκίνη-6, δείκτη φλεγμονής που εμπλέκει μια διαδικασία γήρανσης νωρίς. Σαν να μην είναι αρκετό, τότε, το τηγανισμένο λάδι που βρίσκεται στη βάση του μαγειρέματος των τηγανιτών πατατών μπορεί να επηρεάσει την αναπνοή των κυττάρων, μειώνοντας την άμυνα του ανοσοποιητικού. Το να πνιγείς στο λάδι δεν είναι καλό, αλλά ίσως ακόμη χειρότερο είναι το ψεκασμό αλατιού. Εάν ο πειρασμός των τηγανισμένων τσιπς είναι πολύ δυνατός, προτιμάτε εκείνες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μαγειρεμένες στο φούρνο αλλιώς μαγειρεμένες σε βαθύ φριτέζα.

Η θεωρία της γήρανσης του μίας χρήσης soma είναι αυτή που επί του παρόντος απολαμβάνει τη μεγαλύτερη συναίνεση, επίσης επειδή κάνει έναν ορισμένο αριθμό προβλέψεων επαληθεύσιμο (και σε μεγάλο βαθμό επαληθευμένο), όπως: α) η γήρανση εξαρτάται από την προοδευτική συσσώρευση ζημιών μοριακό και κυτταρικό? β) οι οργανισμοί με μεγαλύτερη ικανότητα αποκατάστασης αυτών των ζημιών ή, με άλλα λόγια, πιο ανθεκτικοί στο κυτταρικό στρες, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής · γ) δεν είναι όλα τα κύτταρα ενός οργανισμού εξίσου ευαίσθητα στους τοξικούς παράγοντες ή έχουν την ίδια ικανότητα αποκατάστασης της βλάβης (π.χ., τα κύτταρα βλαστικά κύτταρα που βρίσκονται στο σώμα για όλη τη διάρκεια της ζωής του ή τα κύτταρα του

Οι πατάτες τηγανητές

Ησειρά germinal, της οποίας η λειτουργία είναι να μεταδίδει άθικτη γενιά στο γονίδιο πληροφοριών γενιάς, θα πρέπει να προστατεύεται περισσότερο τα κύτταρα του συστήματος αιμοποιητικού ή επιθηλίου που έχουν υψηλότερο κύκλο εργασιών). δ) οι μηχανισμοί μοριακής γήρανσης είναι ουσιαστικά στοχαστικοί, επειδή το στοχαστικό είναι η παραγωγή βλάβης · ε) υπάρχουν διάφοροι τύποι ζημιών και συνεπώς διάφοροι τρόποι γήρανσης · στ) η βελτιστοποίηση των πόρων μεταξύ της αναπαραγωγής και του καταφυγίου για να είναι πραγματικά αποτελεσματική πρέπει να είναι πλαστική, με την έννοια ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε αλλαγές στις περιβαλλοντικές συνθήκες που συμβαίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε σχέση με την ύπαρξη ενός ατόμου.

Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο, διότι ανάμεσα στις λίγες παρεμβάσεις που είναι αποτελεσματικές για την παράταση της διάρκειας ζωής και την αναβολή της γήρανσης υπάρχει, όπως θα συζητηθεί παρακάτω, ο περιορισμός θερμίδων, ο οποίος προσομοιώνει πειραματικά παραλλαγές στη διαθεσιμότητα τροφίμων που μπορούν να παρέμβουν σε γρήγορους χρόνους στο φυσικό περιβάλλον. Μια τελική σημείωση σχετίζεται με το γεγονός ότι, ακόμη και αν η θεωρία του μίας χρήσης soma είναι γενικά αποδεκτή, υπάρχουν παρατηρήσεις πειραματικές που δεν συμφωνούν εύκολα με αυτήν.

Λίγα λόγια από την επιστημονική σκοπιά

Σε μια πρόσφατη μελέτη, π.χ., έχει παρομοιαστεί η γήρανση δύο πληθυσμών κυπρίνου που ζουν σε δύο θέσεις οικολογικά πολύ διαφορετικές όσον αφορά την πιθανότητα θανάτου για εξωγενείς αιτίες (Reznick, Bryant, Roff et al. 2004). Σε μια περίπτωση ο κυπρίνος ζούσε στα ίδια νερά με τους φυσικούς θηρευτές τους, στη δεύτερη η παρουσία καταρρακτών απέκλεισε τους αρπακτικούς. Τα ζώα που έζησαν σε αυτόν τον δεύτερο βιότοπο είχαν την ευκαιρία να επιβιώσουν έως έξι μήνες από τη γέννηση έως περίπου 20-30 φορές μεγαλύτερη από τον άλλο πληθυσμό.

Σε αντίθεση με τη θεωρία της μίας χρήσης soma, τα προστατευόμενα ενδιαιτήματα των ζώων δεν παρουσίασαν μια γήρανση πιο καθυστερημένη από αυτήν των ζώων με υψηλή πιθανότητα θανάτου σε νεαρή ηλικία. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι όχι πάντα η εξωγενής υψηλή θνησιμότητα οδηγεί σε αποδυνάμωση της ισχύος της επιλογής των φαινοτύπων που εκφράζονται στα γηρατειά. Για παράδειγμα, η υψηλή αρπαγή μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη πυκνότητα του πληθυσμού και αυτό με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τις προοπτικές επιβίωσης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας σε ανταγωνισμό με άτομα πιο νέους. Παραμένει το γεγονός ότι η θεωρία του μίας χρήσης soma είναι πιθανώς επιρρεπής σε βελτίωση.

Σχολιάστε