Σεξ μετά τη γέννηση, 3 συμβουλές σεξολόγου

Πώς να αλλάξετε το φύλο ζωής του ζευγαριού αφού αποκτήσετε μωρό; Πότε μπορείτε να κάνετε σεξ μετά τη γέννηση; Νιώθεις πόνο; Ακολουθούν οι συμβουλές που δίνει η Chiara Simonelli, σεξολόγος σε νέους γονείς για να επιστρέψουν στη συνηθισμένη οικειότητα ακόμα και μετά την άφιξη ενός μωρού

Η άφιξη ενός παιδιού είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο, αλλά δοκιμάζει σκληρά τη ροπή και συχνά το σεξ της ζωής που επηρεάζεται. Εδώ είναι οι έξι συμβουλές της Chiara Simonelli, σεξολόγου, για να επιστρέψετε στη συνήθη οικειότητα ακόμα και μετά την άφιξη ενός μωρού.

Σε αυτό το άρθρο.Η άφιξη ενός παιδιού επιβαρύνει την ταυτότητα του ζευγαριού. Διατηρήστε αυτόν τον λογαριασμό Σεξ μετά τη γέννηση: πότε; Εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, μην περιμένετε πολύ καιρό Η ανάκτηση μπορεί να είναι πιο δύσκολη από το αναμενόμενο.

Πρέπει να δώσεις χρόνο για να βρεις τη σωστή αρμονία, όχι να κάνεις τα Supermoms, κάνει κακό στη ζωή σου ζευγαριών Οι άνδρες δίνουν στον εαυτό σου να κάνει! Και μην κρύβετε πίσω από τη δικαιολογία ότι παραμελεί το παιχνίδι με φαντασία και ξέρει πώς να κατανοήσει αυτό που σας αρέσει και στα δύο

Η άφιξη ενός παιδιού είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο, αλλά βάζει πίεση στην ταυτότητα του ζευγαριού.

Λάβετε υπόψη αυτό «Το να έχεις ένα παιδί είναι το πιο όμορφο και το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να συμβεί στο ζευγάρι, αλλά, ταυτόχρονα, είναι κάτι που δοκιμάζει σκληρά την ίδια την οντότητα της ροπής.

Διότι αν υπήρχε πριν από εννέα μήνες πριν και «μια αρμονία έκανε το παιχνίδι της αποπλάνησης, της συνενοχής συναισθηματική, των φιλιών, των αγκαλιών και των χαϊδεμάτων, τώρα εστιάζουμε στο μωρό και παλεύεις ακόμη και να ανταλλάξεις ένα μάτι», λέει η Chiara Simonelli, σεξολόγος.

«Όχι τυχαία, η σεξουαλική ζωή της ροπής αλλάζει, σε πολλές περιπτώσεις, ήδη στην εγκυμοσύνη: οι σύντροφοι απομακρύνονται επειδή σκέφτονται, συχνά λανθασμένα, να κάνουν κακό στο παιδί · ή μπορεί να συμβεί ότι ο άνδρας φοβάται να κάνει κακό η γυναίκα έγκυος · σε άλλες περιπτώσεις, είναι η γυναίκα που, ήδη στην εγκυμοσύνη, προβάλλει όλη την προσοχή της στο παιδί που πρόκειται να γεννηθεί, απομακρύνοντας σταδιακά από τον σύντροφο. ”

“Αλλά όταν δεν υπάρχουν σαφή σημάδια ιατρικά που να συμβουλεύουν την έκθεση, κατά την εγκυμοσύνη το ζευγάρι μπορεί να ζήσει ειρηνικά τη δική σας ρουτίνα συναισθηματική” εξηγεί ο ειδικός. (Διαβάστε επίσης Moms, 10 συμβουλές για να αποφύγετε την κρίση μετά τη γέννηση του μωρού)

Σεξ μετά τη γέννηση: πότε;

Εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα, μην περιμένετε πολύ. Η υπερβολική απόσταση μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια. “Εάν δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα και αντενδείξεις από τον γυναικολόγο, το ζευγάρι μπορεί να επιστρέψει σε μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή ήδη μετά από ένα μήνα περίπου μετά τον τοκετό”, λέει ο Simonelli.

“Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξεκινήσετε ξανά με μια ολοκληρωμένη σχέση: μπορείτε να ξεκινήσετε με συλλογές και συναισθηματικές ανταλλαγές που θα σας βοηθήσουν, λίγο-πολύ, να ανακτήσετε τη συνήθη αρμονία. Θυμηθείτε ότι η υπερβολική απόσταση μπορεί δημιουργήστε δυσαρέσκεια και σκουριά ακόμα και στα πιο στενά ζευγάρια “.

“Στην περίπτωση του τοκετού φυσικά πρέπει να περιμένουμε ότι οι μικρές ρήξεις περνούν αυθόρμητα για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ή ο πόνος κατά τη διάρκεια της σχέσης. Το ίδιο πράγμα ισχύει και στην περίπτωση επισιτοτομίας: περιμένετε την επαναπορρόφηση των σημείων και το τέλος των ενοχλήσεων που την παρέμβαση.

Στην περίπτωση καισαρικής τοκετού, ωστόσο, τα γεννητικά όργανα δεν έχουν υποστεί κανένα τραύμα, αλλά πρέπει να δώσουν προσοχή στην κοπή, επειδή η γυναίκα μπορεί να αισθανθεί πόνο εάν υπάρχει υπερβολική πίεση κατά τη διάρκεια του «σεξολόγου συνεχούς σχέσης».

Και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, απαιτείται ένας χρόνος περίπου για να επουλωθούν τυχόν κοψίματα, να επιτραπεί η μήτρα και ο κόλπος να επανέλθουν στο φυσιολογικό μέγεθος και να αφήσουν να περάσουν τη λοχαζιονία, δηλαδή τις απώλειες του αίματος φυσιολογικές που θα συμβούν μετά τον τοκετό ».

Η ανάκαμψη μπορεί να είναι η πιο δύσκολη από τις προσδοκίες: ο πόνος σωματικά και ο αποκλεισμός ψυχολογικών.

Πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για να βρείτε τη σωστή αρμονία. “Μπορεί να συμβεί ότι η γυναίκα αισθάνεται πόνο στις πρώτες σχέσεις σεξ μετά τη γέννηση. Μια ταλαιπωρία που μπορεί να έχει διαφορετικές αιτίες: τα δάκρυα δεν θα έχουν όλα τα επουλωμένα, ο ιστός εξακολουθεί να πρήζεται και πονάει, υπάρχει μια λοίμωξη σε εξέλιξη, τα σημεία της επισιωτομής δεν έχουν απορροφηθεί ακόμη και ολόκληρο “, δήλωσε ο Simonelli.

“Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλό να μιλήσετε με τον σύντροφό σας και να απευθυνθείτε αμέσως στον γυναικολόγο για να έχετε ιατρό γνωμοδότησης. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί ότι ο πόνος είναι μια φυσική αντίδρασης σε μια μπλοκ ψυχολογία της γυναίκας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να επαναλάβετε μια κανονική ζωή σεξουαλική “.

Επιπλέον, “μετά τη γέννηση, υπάρχει μια απότομη πτώση των ορμονών που επηρεάζει την οικεία επιθυμία της. Και πάλι: ένα νεογέννητο απαιτεί πολλή ενέργεια και μπορεί να συμβεί ότι η γυναίκα βρίσκεται κουρασμένη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Και, στο τέλος της ημέρας, δεν έχει καμία επιθυμία να ανταλλάξει οικιακές συνθέσεις με τον σύντροφό σας. Όταν το κάνει, απρόθυμα, εκτός καθηκόντων ή χρόνου, εδώ είναι αυτό αντί να χαίρεσαι να νιώθεις πόνο. “

“Μπορεί να σας βοηθήσει να μιλήσετε για αυτό με τον σύντροφό σας και ίσως να απευθυνθείτε σε σεξολόγο για να βοηθήσετε και τη γυναίκα να ανακαλύψει το άτομο που βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του γιου της, αλλά και στον σύντροφο με τον οποίο αποφάσισε να μοιραστεί το δικό του.

ζωή και ποιος είδε χαρακτηριστικά και πλευρές που σε έκανε να ερωτευτείς · ο άντρας να μείνει κοντά στον σύντροφό του βοηθώντας να ξεπεράσει την ταλαιπωρία με μικρές προσοχές. Το ισόγειο, και μαζί, μαζεύουν τη σωστή αρμονία του ζευγαριού, επίσης από το άποψη σεξουαλικής και ερωτικής “.

Σχολιάστε