Πώς να βελτιώσετε την όραση με φυσικό τρόπο. Βγάλε τα γυαλιά!

Και οι πίθηκοι επέδειξαν βελτιωμένη όραση μετά από μερικούς μήνες που απελευθερώθηκαν σε ένα φυσικό περιβάλλον. Ο Δρ Μπέιτς ανακάλυψε ότι το ίδιο ισχύει και για τον άνθρωπο.

Μπορείτε να θεραπεύσετε την όρασή σας χωρίς να καταφύγετε σε λέιζερ και χωρίς να φοράτε γυαλιά.

Μπορείτε να θεραπεύσετε την όρασή σας χωρίς να καταφύγετε σε λέιζερ και χωρίς να φοράτε γυαλιά.Έχεις δίκιο. Μην ακούτε αυτό το άλλο μεγάλο ψέμα που σας έχει κοπεί από τα εργαλεία επικοινωνίας, από πολλούς γιατρούς και από την “κυρίαρχη γνώμη”, να απαλλαγείτε από τα γυαλιά… εκτός αν για σας είναι δροσερό δεν σημαίνει φορώντας το τελευταίο μοντέλο της Armani ή ποιος ξέρει. Το σώμα σας έχει τα εργαλεία για να βελτιώσει την όρασή σας.

Είναι καιρός να διευκρινιστεί ο λόγος αυτών των δηλώσεων. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα μάτια μετακινούνται σε όλες τις πολλές κατευθύνσεις στις οποίες μπορούν να κατευθύνουν, από μια σειρά μυϊκών ζωνών που συνδέουν διάφορα σημεία του βολβού με το κρανίο. Αυτοί οι μύες, όπως και όλοι οι άλλοι μύες, παρεμπιπτόντως, μπορούν να αποδυναμωθούν από τη μη χρήση ή από την ακατάλληλη χρήση.

Προσοχή, Αυτοί οι μύες όχι μόνο σας επιτρέπουν να κοιτάξετε δεξιά ή επάνω, αλλά εμπλέκονται επίσης στην εστίαση. Ο τρόπος ζωής που σχεδόν όλοι μας οδηγούμε τώρα, ο οποίος μας αναγκάζει σε ώρες όρασης στην πολύ μικρή απόσταση όπου τοποθετείται η οθόνη του υπολογιστή ή, χειρότερα, το smartphone, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την εκτεταμένη επιδείνωση της όρασης. Όπως και αν τα διάφορα τεχνολογικά μπιχλιμπίδια δεν ήταν αρκετά για να επιδεινώσουν τις οπτικές μας ικανότητες, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι, δυστυχώς, περνάμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους, όπου η όρασή μας σπάνια πρέπει να επικεντρωθεί σε λεπτομέρειες που απέχουν περισσότερο από 5-6 μέτρα.

Αυτό είναι ένα άλλο από το κόστος της αποξένωσης του ανθρώπου από τη φύση: η απώλεια της ικανότητας να βλέπεις μακριά στον ορίζοντα της θάλασσας, η άφιξη μιας καταιγίδας ή η παρουσία εμποδίων, σε μεγάλη απόσταση σε ένα μονοπάτι… εν ολίγοις, και σαν την αποσύνθεση του οράματος, υπάρχει η ευκαιρία να ανακαλύψουμε εκ νέου έναν τρόπο ζωής που παίζει, περισσότερο στην ύπαιθρο και σε επαφή με τη φύση.

Επιστρέφοντας στο πώς να θεραπεύσει από οπτικά ελαττώματα…

Επιστρέφοντας στο πώς να θεραπεύσει από οπτικά ελαττώματα…Πρέπει να εκπαιδεύσετε αυτούς τους μυς, πρέπει να μετακινήσετε τα μάτια σας τόσο πολύ, όπως η μητέρα φύση τους είχε σχεδιάσει να χρησιμοποιηθούν.

Και πρέπει να καταλάβετε ότι τα γυαλιά δεν είναι λύση, αντίθετα. Συχνά επιδεινώνουν το πρόβλημα, καθώς οι μύες που ευθύνονται για την εστίαση γίνονται ακόμα πιο μπλεγμένοι… και η κατάσταση γίνεται παρόμοια με αυτή μιας έλλειψης ναρκωτικών για έναν εξαρτημένο: η παλιά διαβάθμιση του φακού δεν είναι πλέον αρκετή και καθίσταται αναγκαία η αύξηση του. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι αποδεδειγμένο σε σας.

Σύντομα θα απαριθμήσω πρακτικές και εύκολα υιοθετήσιμες συμβουλές για να βελτιώσετε την όρασή σας χωρίς τη χρήση γυαλιών, πράγματι, χάρη και στην απουσία φακών. Οι μέθοδοι που εξηγούνται παρακάτω ισχύουν τόσο για τη θεραπεία της μυωπίας όσο και για τη θεραπεία της υπερμετρωπίας, με τις δέουσες προσαρμογές.

Πρώτον, όμως, θέλω να σας εγγυηθώ ότι έχω χρησιμοποιήσει τις τεχνικές των οποίων θα γράψω παρακάτω για ένα χρόνο, με μεγάλη κανονικότητα. Μετά από αυτό το έτος πρακτικής, πέτυχα διακριτικά αποτελέσματα: κατάφερα να διορθώσω τη μυωπία, πηγαίνοντας από μια κατάσταση όπου είχα μυωπία 2,25 βαθμών σε μυωπία 1 βαθμού, η οποία είναι σχεδόν ίση με την κανονική όραση. Μετά από αυτό σταμάτησα τις ασκήσεις που αναφέρονται παρακάτω και, μέσα σε ένα χρόνο κατά τον οποίο δεν έκανα τις ασκήσεις και αύξησα τη χρήση του υπολογιστή, η όρασή μου επιδεινώθηκε και πάλι. Τώρα, έχω κάνει πολλές υπαίθριες δραστηριότητες για περίπου τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου λιγότερο, και παρατηρώ ότι η όρασή μου βελτιώνεται και πάλι. Έτσι, από την προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω ότι οι τεχνικές λειτουργούν, αλλά ότι απαιτείται μεγάλη σταθερότητα στην εφαρμογή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει να έχετε μεγάλη δύναμη θέλησης. Θα ξέρετε, ωστόσο, ότι όλα τα πράγματα που αξίζει να πάρει μπορείτε να πάρετε με τη δέσμευση. Κάντε τις εκτιμήσεις σας και φτάστε σε μια πεπεισμένη απόφαση, πριν ξεκινήσετε. Γνωρίζετε ότι οι συμβουλές που ακολουθούν για τον τρόπο αντιμετώπισης της μυωπίας (και της οπισθοψυχίας) με φυσικό τρόπο δουλεύουν!

Άσκηση

ΆσκησηΠαίρνουν 5-6 λεπτά την ημέρα. Είναι απαραίτητο να τα εκτελείτε καθημερινά, καλύτερα αν δύο φορές την ημέρα.

Πρέπει να κοιτάξετε και με τα δύο μάτια προς τα αριστερά. Πρέπει να προσπαθήσετε να τους ωθήσετε πολύ προς τα αριστερά, στα άκρα των δυνατοτήτων σας. Με το αριστερό μάτι θα πρέπει να είστε σε θέση να κοιτάξετε σχεδόν πίσω σας (το δικαίωμα δεν θα είναι σε θέση επειδή η άποψή του καλύπτεται από τη μύτη, αλλά πρέπει ακόμα να το γυρίσετε προς τα αριστερά). Πρέπει να κρατήσετε τη θέση για περίπου 5 δευτερόλεπτα.

Μετά από αυτό πρέπει να κλείσετε τα μάτια σας για λίγα δευτερόλεπτα και να κάνετε μια ακραία κίνηση όπως αυτή που περιγράφεται, αλλά προς τα δεξιά. Στη συνέχεια, κλείστε ξανά τα μάτια σας και επαναλάβετε την ακραία ανοδική κίνηση.

Συνεχίστε την ακολουθία μετακινώντας τα μάτια σας επίσης κάτω, πάνω αριστερά, κάτω δεξιά, πάνω δεξιά και κάτω αριστερά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κυλήσετε και τα δύο μάτια τέσσερις φορές, περνώντας από όλες τις ακραίες θέσεις που έχετε φτάσει. Θα πρέπει να περιστρέψετε 4 φορές δεξιόστροφα και 4 φορές αριστερόστροφα.

Πιθανώς οι μύες γύρω από τα μάτια θα βλάψουν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, είναι η φυσιολογική συνέπεια της έλλειψης εκπαίδευσης που έχουν υποβληθεί εδώ και χρόνια. Προσέξτε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με το εύρος των κινήσεων και να μην αισθάνεστε υπερβολικό πόνο.

Βάλτε τον αντίχειρά σας περίπου 50 εκατοστά από το πρόσωπό σας και στερεώστε το, εστιάζοντας στις μικρότερες λεπτομέρειες, το κάνετε για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κοιτάξτε ένα μακρινό αντικείμενο και προσπαθήστε να το εστιάσετε, κάνοντας το για 10 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια επιστρέψτε για να δείτε τις λεπτομέρειες του αντίχειρά σας για άλλα 10 δευτερόλεπτα, και πάλι το μακρινό αντικείμενο για δέκα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την ακολουθία 5 φορές.

Τέλος, ως πρόσθετη άσκηση, διαβάστε μισή ώρα την ημέρα (την οποία σας συνιστώ να κάνετε ανεξάρτητα από την ανάγκη να ασκήσετε την όρασή σας) και βάλτε το βιβλίο σε τέτοια απόσταση έτσι ώστε οι χαρακτήρες να είναι ελαφρώς θολές (μετακινώντας το μακριά αν είστε κοντόφθαλμοι, πλησιάζοντας το αν είστε διορατικοί) και συνηθισμένοι. Θα δείτε ότι μετά από μερικές εβδομάδες οι χαρακτήρες σε αυτή την απόσταση δεν θα είναι πλέον θολή.

Για τους μυωπικούς: όταν μπορείτε να διαβάσετε τέλεια κρατώντας το βιβλίο με το χέρι σας απλωμένο, μπορεί να βρείτε ένα σύστημα για να κρατήσετε το βιβλίο μακρύτερα.

Ναι ξέρω, είναι κωμικό να βάλεις το βιβλίο σε μια ξύλινη ράβδο ή να το κρεμάσεις στον τοίχο και να το διαβάσεις όρθιο…

Εγώ, μετά από μερικούς μήνες πρακτικής, δεν έβλεπα πλέον τους χαρακτήρες θολή, αλλά αιχμηρά, κρατώντας το βιβλίο με το χέρι μου απλωμένο.

Ελπίζω ότι θα καλωσορίσετε τις έννοιες αυτού του άρθρου, ακόμη και πριν από τις συμβουλές για το πώς να βελτιώσετε την όραση. Εάν απλά δεν μπορείτε να “κάνετε το άλμα στο σκοτάδι” και πιστεύετε σε μια άποψη διαφορετική από τη γενική, ελπίζω ότι, τουλάχιστον, μπορείτε να σκεφτείτε πώς οι λύσεις στα σωματικά προβλήματα συχνά δεν είναι αυτές που προτείνει η ιατρική. Και ελπίζω ότι θα καταλάβετε πώς το σώμα μας είναι μια τέλεια μηχανή, ικανή για αυτοθεραπεία και βελτίωση, αν μόνο αναπτύσσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που μας επικοινωνεί.

Σχολιάστε