Ποια σωματική δραστηριότητα είναι καλύτερη για το αδυνάτισμα

Πρέπει να χάσετε λίγο λίπος, ή ίσως πολύ λίπος. Και έτσι, ίσως να σκεφτείτε να ξεκινήσετε με τη σωματική δραστηριότητα. Αλλά ποιο είναι το καλύτερο για το αδυνάτισμα; Ένας φίλος συνιστά το κολύμπι, το περιοδικό σε περίπτερα αεροβική γυμναστική, το αστέρι της στιγμής Pilates….

Δεδομένου στο χέρι, ποια είναι η σωματική δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα να χάσετε βάρος; Για να καταλάβουμε αυτό, ας δούμε για μια στιγμή όταν χάνει βάρος.

Όταν χάσετε βάρος και τι έχει να κάνει η σωματική δραστηριότητα με αυτό

Όταν χάσετε βάρος και τι έχει να κάνει η σωματική δραστηριότητα με αυτόΣχετικά με το αδυνάτισμα, η επιστήμη σας λέει αυτό…..δεν υπάρχει τόσο μεγάλη επιστήμη! Χάστε βάρος όταν η ποσότητα ενέργειας που “καταναλώνετε” είναι μεγαλύτερη από την ποσότητα ενέργειας που “εισάγετε” με τα τρόφιμα.

Όλα αυτά βέβαια αν αυτή η” διαφορά ” διατηρηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να βάλετε σε αυτό όλους τους παράγοντες που θέλετε: θυρεοειδή, ορμόνες, γενετική κλπ. κ. λπ.κ. λπ. αλλά η ουσία δεν αλλάζει.

Σε αυτό το σημείο η εξίσωση είναι απλή: η σωματική δραστηριότητα σας κάνει να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες, έτσι σας κάνει να χάσετε βάρος. Χωρίς αμφιβολία, και σε αυτό το σημείο η δραστηριότητα που επιλέγετε είναι μόνο αυτή που σας κάνει να καταναλώνετε περισσότερο, σωστά;

Σχεδιάστε μια στιγμή: οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τους απλούς λογαριασμούς που θα σας δείξω. Ας πούμε ότι ο μεταβολισμός σας είναι 1800 kcal (φυσιολογικό για μια γυναίκα, για έναν άνδρα οι λογαριασμοί πρέπει να αυξηθούν ελαφρώς) ανά ημέρα. Εάν έφαγα πραγματικά 1800 kcal την ημέρα, θα ήταν περίπου 12.000 την εβδομάδα. Είπαμε ότι χάνετε βάρος με 10% λιγότερο, έτσι θα χάσετε βάρος καίγοντας 1200 θερμίδες την εβδομάδα. Εφικτό.

Το πρόβλημα είναι: μεταξύ πίτσας τα βράδια του Σαββάτου, απεριτίφ και διάφορα γενέθλια είναι εύκολο να μην παίρνετε 12.000 θερμίδες την εβδομάδα, αλλά 15 ή 16 χιλιάδες. Σε αυτό το σημείο, για να χάσετε βάρος θα πρέπει να κάψετε 1500-1600. Αλλά πόσο καταναλώνετε με σωματική δραστηριότητα;

Πόσο καταναλώνετε με σωματική δραστηριότητα: μια πολύ σημαντική έννοια!

Είναι προφανές: εξαρτάται από τη δραστηριότητα, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Ας το κρατήσουμε γενικό.

Ένα πολύ πολύ εκπαιδευμένο άτομο, σε μια ώρα πολύ έντονης προπόνησης, μπορεί να “κάψει” 800-1000 kcal. Αλλά μιλάμε για κάτι πέρα από την προσιτότητα των περισσότερων. Ένας μέσος εκπαιδευμένος άνθρωπος, με καλή εκπαίδευση, μπορεί να καταναλώσει 350-400 από αυτούς.

Για ένα κακώς εκπαιδευμένο άτομο ή που για διάφορους λόγους δεν μπορεί να εκπαιδεύσει με καλή ένταση, οι αριθμοί πέφτουν στα 250-300. Καταλαβαίνετε την έννοια; Εάν βασίζεστε μόνο στη σωματική δραστηριότητα για να χάσετε βάρος και δεν είστε άτομο που μπορεί να εκπαιδεύσει πραγματικά εντατικά, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 5 προπονήσεις την εβδομάδα! Τόσα πολλά πράγματα!

Η ουσία είναι: η σωματική δραστηριότητα είναι ένα αναντικατάστατο βοήθημα για το αδυνάτισμα (τώρα εξηγώ πώς μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει), αλλά δεν μπορείτε να βασιστείτε μόνο σε αυτό και να αφήσετε τη διατροφή, αλλιώς δεν βγαίνει! Δύο έως τρεις εβδομαδιαίες προπονήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά μην ελπίζετε να χάσετε βάρος μόνο με αυτές εάν δεν εργάζεστε επίσης στη διατροφή. Επίσης, ελέγξτε το προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με το μεταβολισμό, για να καταλάβετε περισσότερα.

Χρησιμοποιήστε τη σωματική δραστηριότητα με επιστημονικό τρόπο για να χάσετε βάρος

Χρησιμοποιήστε τη σωματική δραστηριότητα με επιστημονικό τρόπο για να χάσετε βάροςΆνοιξα ένα γυμναστήριο στο στούντιό μου (μελετώ θεραπείες αποκατάστασης, ανακαλύπτω εδώ) όχι τυχαία: η δραστηριότητα στο γυμναστήριο είναι ένα αναντικατάστατο ερέθισμα για τους μυς.

Στο γυμναστήριο, η καλύτερη εκπαίδευση είναι η ενίσχυση των μυών: όσοι χάνουν βάρος χωρίς λίγη μυϊκή δραστηριότητα συχνά βρίσκονται φτωχοί και με λίγα σχήματα, επειδή έχουν χάσει μυϊκή μάζα, η οποία ίσως δεν ήταν άφθονη ακόμη και πριν.

Επιπλέον, αν χάσετε μυς, ο μεταβολισμός σας μειώνεται και ο κίνδυνος να κερδίσετε ξανά το βάρος είναι πολύ συγκεκριμένος.

Πλεονεκτήματα: αναντικατάστατο ερέθισμα στους μυς και το μεταβολισμό.

Μειονεκτήματα: πολλοί δεν συμπαθούν, όχι υψηλή πραγματική κατανάλωση θερμίδων.

Το ομαδικό μάθημα είναι συχνά η προτιμώμενη επιλογή για τις γυναίκες, επειδή δεν τους αρέσει η δραστηριότητα στο γυμναστήριο. Μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι:

  • δεν είναι αρκετό ένα μάθημα 2-3 φορές την εβδομάδα για να χάσετε βάρος (έχουμε δει αυτό πριν: δεν μπορείτε να εργαστείτε ακόμη και στη διατροφή)
  • θα πρέπει να συμπληρωθεί με συνεδρίες στο γυμναστήριο για να δώσει ένα πιο αποτελεσματικό ερέθισμα στους μυς
  • Πλεονεκτήματα: είναι διασκεδαστικό, ώστε να είναι εύκολο να διατηρήσετε τη δέσμευση.
  • Μειονεκτήματα: δεν μπορείτε απλά να βασιστείτε σε αυτό (αλλά δεν είναι πρόβλημα της ίδιας της δραστηριότητας!η διέγερση των μυών θα πρέπει να συμπληρώνεται με την εργασία στο γυμναστήριο που κάνουν λίγοι.

Οι αερόβιες δραστηριότητες όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία είναι ένα μεγάλο αδυνάτισμα κλασικό. Αλλά βοηθούν πραγματικά; Αξίζει να μιλήσουμε για όλες τις σωματικές δραστηριότητες: εάν με τρέξιμο ή ποδηλασία μπορείτε να καταναλώσετε αρκετές θερμίδες ναι, αλλιώς όχι. Για να καταλάβετε πόσο καταναλώνετε με οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μετρητή του ιστότοπου mypersonaltrainer.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι κατά τη διάρκεια της αερόβιας δραστηριότητας “καταναλώνετε λίπος”, ειδικά μετά από 20 λεπτά: αυτό είναι αλήθεια, αλλά το ποσό που καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας είναι πραγματικά μικρό. Εν ολίγοις, οι αερόβιες δραστηριότητες μπορούν να σας βοηθήσουν όπως και οι άλλοι, αν τοποθετηθούν σε ένα υπο-θερμιδικό πλαίσιο που επιτυγχάνεται επίσης με τη διατροφή.

Συμπέρασμα: μετά από όλα, είναι απλό!

Συμπέρασμα μετά από όλα, είναι απλό!Λυπούμαστε: δεν υπάρχουν επιστημονικές ανακαλύψεις που σας κάνουν να χάσετε 7 κιλά σε 7 ημέρες μόνο με αυτή την αποφασιστική άσκηση για τους κοιλιακούς.

Ο “χυμός” που πρέπει να πάρετε στο σπίτι είναι:

  • Χάστε βάρος όταν καταναλώνετε περισσότερο από ό, τι τρώτε
  • η κατανάλωση περισσότερων από ό, τι τρώτε μόνο με σωματική δραστηριότητα είναι πολύ δύσκολη
  • η σωματική δραστηριότητα σας βοηθά να καταναλώνετε περισσότερα, να κάνετε τον μεταβολισμό σας πιο αποτελεσματικό και να έχετε καλύτερη σωματική διάπλαση

Αν θέλετε να κάνετε σωματική δραστηριότητα, ακόμη και όχι ειδικά για να χάσετε βάρος, επικοινωνήστε μαζί μου επίσης: στο στούντιο μου, χάρη και στη συνεργασία με τη σύζυγό μου (επισκεφθείτε τη σελίδα της Sara Borghi B Fitness!) και με άλλες ενώσεις, βοηθάμε τους ανθρώπους να κάνουν σωματική δραστηριότητα τόσο ατομικά όσο και ομαδικά.

Σχολιάστε