Ποια είναι η καλύτερη διατροφή για έναν διαβητικό;

Ο διαβήτης είναι κοινός σήμερα. Αυτή η ασθένεια εμφανίζεται όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι υψηλά. Σε αυτή την περίπτωση, αρχίζουν να εμφανίζονται προβλήματα όπως η συχνή δίψα, η ούρηση και η υπερβολική όρεξη. Αυτή η ασθένεια προκαλεί το πάγκρεας ενός ατόμου να μην παράγει ινσουλίνη σωστά. Ταυτόχρονα, εάν ένα τέτοιο πρόβλημα διαρκεί περισσότερο, ο ασθενής μπορεί να προσκαλέσει μια ποικιλία ασθενειών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ένας υγιεινός τρόπος ζωής μαζί με τη σωματική δραστηριότητα και τη διατροφή είναι ένα ειδικό μέρος για τους διαβητικούς ασθενείς. Επιπλέον, ο ασθενής μπορεί να διατηρήσει το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα εντός του εύρους στόχου υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή και παραμένοντας ενεργός. Πρέπει να εξισορροπήσετε τη σωματική δραστηριότητα, την υγιεινή διατροφή και τα φάρμακα για το διαβήτη. Πότε, πόσο και τι τρώει ένας διαβητικός, όλοι παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη διατήρηση του επιπέδου γλυκόζης στο αίμα τους.

Κάνετε αυτό το φαγητό και τις σωματικές δραστηριότητες

Ενώ μπορεί να είναι λίγο δύσκολο για τους διαβητικούς να είναι σωματικά δραστήριοι και να κάνουν αλλαγές στη διατροφή τους στην αρχή, μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ταυτόχρονα, σήμερα πρόκειται να σας πούμε για τη διατροφή του διαβήτη, τα τρόφιμα και τις σωματικές δραστηριότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε ανακούφιση από αυτή τη στιγμή της ημέρας…

Οι ειδικοί υγείας λένε ότι οι διαβητικοί μπορούν να καταναλώνουν κάθε φαγητό που τους αρέσει, αλλά μπορεί να χρειαστεί να τρώνε μικρότερες μερίδες ή να απολαμβάνουν λιγότερα. Πρέπει να τρώτε διαφορετικούς τύπους υγιεινών τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων στο σχέδιο γεύματος στη διατροφή σας.

Διάγραμμα Διατροφής Διαβήτη

 • Στη διαβητική διατροφή, αν πρόκειται για λαχανικά, συμπεριλάβετε ντομάτες, καρότα, μπρόκολο, χόρτα και πιπεριές, όλα αυτά τα λαχανικά θεωρούνται Μη άμυλο. Ενώ στα αμυλούχα λαχανικά προσθέτετε καλαμπόκι, πατάτες και πράσινα μπιζέλια.
 • Στα φρούτα συμπεριλαμβάνετε καρπούζι, πορτοκάλι, μήλο, μούρα, σταφύλια και μπανάνα.
 • Κατά τη διάρκεια της ημέρας ελάχιστο των σιτηρών θα πρέπει να είναι μισό δημητριακά ολικής αλέσεως. Σε αυτό μπορείτε να συμπεριλάβετε ρύζι, σιτάρι, βρώμη, κριθάρι, καλαμποκάλευρο και quinoa.
 • Σε πρωτεΐνες μπορείτε να καταναλώσετε γιαούρτι, τυρί, φιστίκια, αυγά, κοτόπουλο χωρίς δέρμα, ψάρι, άπαχο κρέας, υποκατάστατα κρέατος, όπως tofu.
 • Μουστάρδα, κράμβη και ελαιόλαδο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μέθοδοι σχεδιασμού γεύματος

Η μέθοδος πλάκας και η καταμέτρηση υδατανθράκων ονομάζονται επίσης καταμέτρηση υδατανθράκων. Αυτοί είναι 2 συνηθισμένοι τρόποι για φαγητό. Η μέθοδος της μεθόδου πλάκας, σύμφωνα με τους γιατρούς, θεωρείται αρκετά καλή για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Δεν απαιτεί να μετράτε θερμίδες. Μπορεί να αντικατοπτρίζει την ποσότητα κάθε ομάδας τροφίμων που τρώτε.

Μέθοδος πιάτων

Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια πλάκα 9 ιντσών για να υιοθετήσετε τη μέθοδο πλάκας. Βάλτε λαχανικά μη αμύλου στο μισό από αυτό το πιάτο. Ταυτόχρονα, βάλτε ένα κρέας ή άλλη πρωτεΐνη στο πιάτο ένα τέταρτο, ενώ συμπεριλάβετε ένα δημητριακό ή άλλο αμυλούχο λαχανικό στο τελευταίο ένα τέταρτο. Σε αυτό μπορείτε επίσης να βάλετε ένα μικρό μπολ με φρούτα ή ένα κομμάτι από αυτό, μαζί με αυτό περιλαμβάνει ένα ποτήρι γάλα. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε μικρά σνακ κατά το χρόνο μεταξύ των καθημερινών γευμάτων σας, δηλαδή το βράδυ.

Καταμέτρηση υδατανθράκων

Η ποσότητα των υδατανθράκων που τρώτε κάθε μέρα έρχεται στην καταμέτρηση των υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες στο σώμα σας μετατρέπονται σε γλυκόζη και επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας περισσότερο από άλλα τρόφιμα. Η μέτρηση των υδατανθράκων μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η καταμέτρηση των υδατανθράκων για το Maris που καταναλώνει ινσουλίνη μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε πόση ινσουλίνη πρέπει να λαμβάνεται. Έχοντας τη σωστή ποσότητα υδατανθράκων εξαρτάται από την αποφυγή σας, τη σωματική δραστηριότητα και την κατανάλωση φαρμάκων την κατάλληλη στιγμή.

Τρόφιμα που χρειάζεστε σήμερα

Επιτρέψτε μου να σας πω ότι η ποσότητα των υδατανθράκων μετριέται σε γραμμάρια στα τρόφιμα. Σε αυτή την περίπτωση, συμπεριλάβετε μόνο υδατάνθρακες στη διατροφή σας όλη την ημέρα. Πολλοί υδατάνθρακες παίρνουν από άμυλο, γάλα, φρούτα και γλυκά. Τα σάκχαρα ή οι επεξεργασμένοι κόκκοι όπως το λευκό ψωμί και το άσπρο ρύζι περιέχουν επίσης υδατάνθρακες, αλλά όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να αποφεύγονται από τους διαβητικούς ασθενείς.

Αντ ‘ αυτού μπορείτε να φάτε φρούτα-λαχανικά, φασόλια, δημητριακά ολικής αλέσεως και τροφές με υδατάνθρακες που περιέχουν χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή άπαχο γάλα.

Μείνετε σωματικά δραστήριοι

Η σωματική δραστηριότητα δηλαδή η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για τους διαβητικούς. Μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να παραμείνετε υγιείς. Η σωματική δραστηριότητα φέρνει πολλά οφέλη στους διαβητικούς ασθενείς. Η χαμηλή αρτηριακή πίεση, τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνουν τη ροή του αίματος, βελτιώνουν τη διάθεση, βοηθούν στην απώλεια βάρους, βελτιώνουν τη μνήμη στους ηλικιωμένους και κοιμούνται καλά.

Η υιοθέτηση διαφορετικών τύπων σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα μπορεί να είναι πιο επωφελής για εσάς. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα ανακάμψετε ακόμη και από αυτό και οι πιθανότητές σας να τραυματιστείτε μπορούν να μειωθούν.

Μπορείτε να υιοθετήσετε αυτές τις επιλογές για σωματική δραστηριότητα, αν θέλετε.

 • Κάντε μια βόλτα ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο.
 • Κάντε μια βόλτα όταν φτάνει η διαφήμιση ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.
 • Καθαρίστε το σπίτι, τον κήπο ή το αυτοκίνητο.
 • Κάντε μια βόλτα στο πάρκο το βράδυ ή νωρίς το πρωί.
 • Χρησιμοποιήστε σκάλες αντί για ανελκυστήρες.
 • Παίξτε περίεργα παιχνίδια πόρτας με τα παιδιά του σπιτιού.
 • Έπαιξε τένις, μπάσκετ ή άλλα αθλήματα.
 • Πεζοπορία ή γρήγορο περπάτημα.
 • Βόλτα με ποδήλατο ή σταθερό ποδήλατο.
 • Μπορείτε επίσης να χορέψετε ενώ ακούτε τραγούδια στο σπίτι.
 • Σιμράν Σινγκ

Σχολιάστε